Kiyo-kinderyoga © 2012

Kiyo-Kinderyoga
Je mag zijn wie je bent!

PEUTERYOGA!


Peuteryoga brengt peuters in contact met hun lichaam en eigen “ik” doordat er aandacht is voor de persoonlijke beleving van het kind.


Sissen als een slang!


Brullen als een leeuw!


Stampen als een olifant!


Peuters redeneren vooral vanuit zichzelf, daarom ondersteunt peuteryoga dit door aandacht te schenken aan de gevoelens en beleving van het kind. Het stimuleert de fantasie en het bevordert door de verschillende oefeningen de grove en fijne motoriek. Het is belangrijk om kinderen in hun motorische ontwikkeling te ondersteunen. Yoga doet dit d.m.v. spel, verhaal en bewegingsactiviteiten.

Er zijn zowel activerende als rustgevende oefeningen in de yogales.


Bij de grove motoriek gaat het om (grote) lichamelijke bewegingen zoals stampen, hinkelen, (achteruit) lopen, rollen, dansen, cirkelen met toverlinten en dergelijke.

Tevens wordt er gewerkt met yoga-dierkaarten en doen we een dier na in beweging en geluid.


Dans en beweeg!


De basis van de fijne motoriek wordt gelegd in de eerste 2 levensjaren, maar blijft zich ook daarna verder ontwikkelen. Het gaat hier om de handmotoriek zoals tekenen, masseren en andere kleine bewegingen zoals klanken maken, zingen en rijmen.


Zing!


Tekenen: De peuters bewegen zingend of rijmend met potlood over papier. Ook worden er kleurplaten ingekleurd.

De meeste kinderen beginnen rond hun 18 maand te tekenen als ze per ongeluk een krijtje in hun handen krijgen. Als allereerste beweging van de kinderhand op het papier, kunnen we zien dat het kind krabbelt. Het wordt wel vergeleken met de brabbelfase van de taalontwikkeling.

In de krabbelfase maakt het kind kennis met de mogelijkheid dat het kan sturen, bewegen en een spoor kan achterlaten. Het kind is nog een met zijn omgeving en tast als het ware alle kanten op om de wereld te verkennen. Tekenen vind ik daarom belangrijk in de yoga en goed voor de fijne motoriek.


Teken, kleur en geniet!


Massage:

Het masseren gebeurt over de kleding heen en het kind leert aan te geven wat hij/zij wel of niet prettig vindt en waar hij/zij wel of niet aangeraakt wilt worden. Hierbij ontdekt hij/zij zijn eigen grens en die van de ander. Het kind is baas over zijn eigen lichaam!

Op een speelse en vriendelijke manier raken de kinderen elkaar aan door bijvoorbeeld koekjes op de rug van de ander te “bakken”of heksensoep te maken…..


Masseer en bak een heerlijke pizza!


Droomreis:

De peuter mag heerlijk liggen en luisteren naar een voorgelezen verhaal.


Kom en doe mee en beleef het avontuur naar o.a. de indianen, het bos, de kabouters, de dierentuin en nog veel meer……………………!


Peuteryoga wordt dinsdagochtend van 10.30-11.00 uur gegeven op kinderopvang, Ka Ka in de Proostdijschool te Mijdrecht.


Een blok van 5 lessen bedraagt 25 euro.


Iedere peuter in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar is welkom!

Dus schrijf je in!

Voor informatie over lesdata mail naar annemariewouda@hotmail.com


Aangesloten bij www.ssvk.nl

 

Peuteryoga