Bewust Bewegen

Vinkeveen

Yoga (speciaal)

Alles over yoga en yoga speciaal.

Yoga


Het is het oudste systeem voor persoonlijke ontwikkeling in de wereld die gebaseerd is op het geheel van lichaam, geest en ziel. Van alle vormen van Yoga is de Hatha-Yoga waarschijnlijk wel het meest bekend in onze westerse samenleving. Deze vorm van yoga laat je vanuit de volledige ontspanning naar een houding (asana) gaan. Niks moet, het is goed zoals het is.


Critical Alignment Yoga (CAY) is een vorm van Hatha-Yoga die gebaseerd is op de yoga traditie én moderne inzichten op het gebied van bewegingswetenschap. Hierbij is het uitgangspunt dat een beweging van gewricht tot gewricht doorgegeven behoort te worden.


In de les breng ik oud en nieuw bijelkaar. Met Hatha Yoga en CAY zul je een andere kijk krijgen op je houding. Door heel simpelweg aandacht te geven en simpele oefeningen uit te voeren op het tastzin, kun je de ruimte voelen. Dit is een zeer aangename ervaring en voor iedereen beoefenbaar. Zeer geschikt voor o.a. mensen met een drukke baan, verminderde concentratie, met beperkingen of chronische aandoening.


Yogahoudingen zijn het meest effectief als je het gebruik van je lichaam en je ademhaling combineert. De ademhaling vormt de verbinding tussen lichaam en geest, omdat de ademhaling zowel bewust als onbewust kan plaatsvinden.Tip: meenemen matje, handdoekFoto’s


Hieronder is een kleine verzameling foto’s te zien om een impressie te krijgen van wat Yoga inhoudt. Klik op één van de foto’s om te vergroten.

critical alignment

Home    |    Wat kan ik je bieden    |    Praktische info    |    Over Ashna    |    Contact

Yoga     |    Stilte wandeling    |    Zumba Gold