Bewust Bewegen

Vinkeveen

Wat kan ik je bieden

Hieronder een overzicht van alle activiteiten

Yoga


Het is het oudste systeem voor persoonlijke ontwikkeling in de wereld die gebaseerd is op het geheel van lichaam, geest en ziel. Van alle vormen van Yoga is de Hatha-Yoga waarschijnlijk wel het meest bekend in onze westerse samenleving. Deze vorm van yoga laat je vanuit de volledige ontspanning naar een houding (asana) gaan. Niks moet, het is goed zoals het is. Critical Alignment Yoga (CAY) is een vorm van Hatha-Yoga die gebaseerd is op de yoga traditie én moderne inzichten op het gebied van bewegingswetenschap. Hierbij is het uitgangspunt dat een beweging van gewricht tot gewricht doorgegeven behoort te worden. Deze methode is ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Belangrijk bij CAY is de grote aandacht voor de techniek achter de yogahoudingen.


Yogahoudingen zijn het meest effectief als je het gebruik van je lichaam en je ademhaling combineert. De ademhaling vormt de verbinding tussen lichaam en geest, omdat de ademhaling zowel bewust als onbewust kan plaatsvinden. 


Tip: meenemen matje, handdoek


Lees meer ->


Stilte Wandelingen


Door stil te zijn, sta je meer open voor de omgeving waarin jij je beweegt en kom je dichter bij jezelf. Je zintuigen nemen scherper waar. Ervaar tijdens deze stilte wandeling hoe je lichaam in beweging komt. Loop je ontspannen, trek je schouders niet te veel op en laat je armen los naast je lichaam hangen. Zet alle zorgen van je af, denk niet aan wat geweest is of nog moet komen, maar stel je open voor wat nu is!

Tip: wandelschoenen, 5 km kunnen wandelen, looptempo gemiddeld 4 km/u


Lees meer ->


ZUMBA Gold


Mijn aandacht gaat uit om de actieve ouderen in beweging te krijgen. De les begint met de basis Zumba bewegingen om een succesvolle work-out te krijgen. Zo wordt er gebruik gemaakt van aerobic-, fitness- en diverse dansbewegingen op Latijns Amerikaanse muziek, zoals Samba, Rumba, Salsa, Merengue, Cha Cha cha en nog vele andere muziek uit andere wereld delen.


Lees meer ->


Home    |    Wat kan ik je bieden    |    Praktische info    |    Over Ashna    |    Contact

Yoga     |    Stilte wandeling    |    Zumba Gold